Oficjalne stanowisko Zarządu KST po rundzie wiosennej.

Zarząd Klubu Sportowego Tymbark zs. w Tymbarku informuje, że umowa zawarta z trenerem Marianem Tajdusiem na prowadzenie drużyny seniorów oraz drużyn młodzieżowych KS Tymbark nie zostanie przedłużona na sezon 2018/19. Umowa wiążąca obie strony wygasa z dniem 30 czerwca 2018 r. Zarząd oraz piłkarze dziękują trenerowi za dotychczasową pracę i życzą sukcesów w dalszej pracy zawodowej. W najbliższych dniach zostanie podana informacja o nazwisku nowego trenera, który poprowadzi drużynę seniorów w sezonie 2018/19. Naszym celem jest budowa zespołu opartego o młodych zdolnych zawodników z terenu gminy Tymbark oraz sąsiednich miejscowości. Zachęcamy młodych adeptów sportu do zapisywania się do młodzieżowych drużyn Klubu Sportowego Tymbark. Ponadto informujemy, że ogłaszamy nabór na trenerów grup młodzieżowych. Osoby chętne posiadające odpowiednie kwalifikacje zawodowe do pracy z młodzieżą prosimy o kontakt z zarządem Klubu Sportowego Tymbark w Tymbarku.